Annons

Mellan liv och död

Författare: 

Publicerad

2009-09-21

"Life ascending" av Nick Lane är en välskriven bok som borde läsas av alla biologistuderande och deras professorer. Jag har just avslutat läsningen av den, och trots att jag studerat biologi på universitetsnivå i 55 år har jag lärt mig en hel del av den.
Boken behandlar "evolutionens tio stora uppfinningar".

Dessa är enligt Lane:
Livets uppkomst, DNA, Fotosyntes, Sammansatta (eukaryota) celler, Könlig fortplantning, Rörelseförmåga, Synförmåga, Varmblodighet, Medvetande och Döden. Man kunde naturligtvis ha gjort ett annat urval av dessa "stora uppfinningar", men jag tycker att Lanes val i stort sett är rimligt.
Nick Lane, Life Ascending: The ten great inventions of Evolution. W.W. Norton and Company, New York & London, 344 sidor.

Kommentera:

Dela artikeln:

Lägg till kommentar