Annons

LHC startar snart

Författare: 

Publicerad

2008-08-31
Om bara ett par veckor startar acceleratorn LHC vid CERN. Under hösten kommer den att kalibreras med avseende på känd fysik och efter nyår kommer den på allvar att börja leta efter det nya och okända. De närmaste åren kan bli de mest spännande för fysiken och naturvetenskapen på mycket länge. Om allt fungerar. Den som vill veta mer om vad man kan förvänta sig, bör ta sig en titt på nedanstående länk. Där finns bland annat en video av ett fördrag som nyligen hölls på CERN under konferensen Strings 2008.The search for new physics at the LHC

Kommentera:

1

Dela artikeln:

Kommentarer

Hej, Jag hörde idag ett inslag från radions Vetandets värld 11.10.2011 där du var med och talade om att vetenskapen synts ha bevis för att neutrinon kan färdas snabbare än ljuset. Men du var något tveksam till extraordinära påståenden, som innebär tidsparadoxer.

Men är det inte paradoxer som ni elitvetenskapare borde titta närmare på, helst omgående
för sanningens och folkets skull. Kan inte den krökta rumtiden nu nått fram till mittpunkten av Guds stora paradox, den liggande kosmologiska 8:an, i åtminstone det jordiska skeendet här på planeten Tellus. Om bl.a. det skrev jag i en kommentar till ÄB 12.9. till hans blogginlägg 11.9. ”Ut ur idét framåt hösten”, bl.a. dessa rader ”Det är ju på tiden att eliten äntligen förstår, att såväl den kristna Anden som den sekulära Världsanden nu obevekligt driver på all utveckling, i två olika riktningar.

Så i 2000-talets helhetsdelning med siffran 2 där såväl modernitet som postmodernitet bildar det filosofiska ramverket, kröks rumtiden dels utåt i makrokosmos kvantitativa fysiska värld, dels imploderar den in i det psykiska, andliga, nanokosmiska. Är det inte där vid Planckpunkten som det stora och lilla möts paradoxalt. En väldigt kraftfull spänningsvärld får vi människor härframöver då vara med om, på gott och ont uppenbarligen.

Jag hade kunnat skriva mycket längre här men jag är 79 år nu och början till Aspergers fokusering trycker på, jämte en hel del Alzheimerglömska. Så jag är lite funktionshindrad i tidrummet, så att jag inte har mycket till minne kvar, eller kraft att stå emot Aspergers sekundjagande i mig. Så språket lyder mig inte så bra,att jag under längre minuttider kan söka i mina textfiler.
Vänligen Rolf A

Lägg till kommentar