Annons

Medium får plats i TV4s nyheter

Författare: 

Publicerad

2008-04-08
I går rapporterade TV4-nyheterna om det tragiska försvinnandet av en 10-årig flicka i södra Dalarna.En stor del av reportaget om den fruktansvärda händelsen ägnades åt en intervju med ett medium som kopplats in i sökandet. Mediet framställdes i samma seriösa dager som en kriminalinspektör.Det är häpnadsväckande att ett stort nyhetsprogram som TV4-nyheterna kan göra en sådan prioritering.

Kommentera:

8

Dela artikeln:

Kommentarer

Till dom personer som inte tror på media personer. Gör er själva och alla andra en tjänst att följa "Synskt vittne" som går kl:20:00 på måndagar - torsdagar på kanal 7. Det är ÄKTA fall där medium hjälper polisen att lösa fall. Och det är inget skitsnack utan rena rama fakta!!!!! Och det är så härligt att i slutet av varje program höra poliserna och polischeferna säga, "Vi hade aldrig kunnat lösa det här fallet om vi inte hade fått hjälp av mediumen." Hälsningar Mr Tenshu

Jag håller med ovanstående kommentar. De som inte tror på medier har helt enkelt inte vågat öppna sina ögon. Den absoluta majoriteten av alla svårlösta brott i historien har lösts med hjälp av vänligt inställda personer med synsk förmåga. Om vi inte respekterar dessa mäktiga personer, genom att till exempel följa varje avsnitt av Synskt vitten, så kan deras tålamod ta slut. Då kommer vi att sitta som blinda möss i en ostkupa.Hälsningar,Ruben Lerda, prof emeritus

Jag är själv ett medium, och jag anser att det får ta den tiden det behöver ta för att hela samhället ska acceptera oss medier. Det är ju bra om forskningen får upp ögonen för nya metoder i att avläsa omgivningen. Människan är ju faktiskt så mycket mera utvecklad än vi tror. Det finns så mycket mera vi har inom oss om vi bara kunde ta oss tiden att upptäcka det, men stressen i samhället som skapar oro hos oss och våra barn som blir skadade av bristen på kärleken gör ju att vi aldrig inser vad vi är utan fokuset läggs på vad vi har.Mer tid och kärlek till alla barn!

Men hur skulle det kunna vara möjligt med medium, andar och sådant? Vad är en "själ"? Min teori om själen är att den inte existerar, utan bara att tron på den är ett sätt att inte behöva vara rädd för döden, precis som med religioner. Vad skulle själen bestå av? Vart i kroppen existerar den? Och hur skulle den kunna flytta på saker och kommunicera med människor som ande om den är helt materielös?

Det finns mycket mellan himmel & jord som vi inte förstår,själen är vi och den är guda gnistan utan den skulle vi inte ha något medvetande utan befinna oss på växternas nivå. Den vandrar vidare från liv till liv och för med sig massor av kunskap som vi troligtvis inte skulle ha annars.Det är bra att man har olika uppfattning om saker och ting men därmed inte sagt att det ena eller andra är rätt. Man kan bara utgå från sina egna upplevelser man haft med andliga ting.Personligen är jag 500% övertygad. Mina upplevelser är min sanning, man får lita till sitt eget omdöme eller tvivla på sig själv.
Själen befinner sig troligtvis i en annan dimension, tills den är redo att återfödas igen och låna en ny kropp ,som att byta till en ny kappa ungefär. Redo för nya utmaningar igen i jordelivet. Tydligen så utvecklas själen under varje liv och för med sig kunskaperna till nästa liv. Personligen har jag svårt att tro att detta korta liv skulle medföra några speciella kunskaper och thats it. Mina personliga upplevelser talar för något annat. Men som sagt var och en får tro vad de vill.
MVH

Ulf Danielssons uttalande är häpnadsväckande. Är alla fysikprofessorer rädda för att det finns sanningar andra än deras egna? När min vän mediet Yngve Andersson hade tipsat polisen om var i vattnet de skulle hitta den döda kroppen och de hittade den där, hörde Yngve aldrig av polisen i ärendet mer, fastän de bett honom om hjälp. Fast det kanske bara var en kriminalinspektör den gången, som var ansvarig.Kurt OlofssonFalkenberg

Kurt, jag tror inte att Ulf är rädd för andra världsbilder än sin egen. Problemet när det gäller TV4's uppdrag att folkbilda, så har vi en gemensam definition av att bildning ska vara grundad i vetenskap, och att vetenskap ska ta hänsyn till sådant vi vet. Och så vitt vi vet, har vi inte säkerställt att metoderna som medier använder verkligen fungerar. Det kan det mycket väl göra (troligen inte), men det har inte vunnit något vetenskapligt erkännande. Jag hoppas att detta kastar ljus över frågan.

Instämmer helt med Ulf Danielssoin. Det är skandal. Vart är vi påväg med new-age flum och annat trams med subjektiva sanningare och ruffel och båg som drivkraft? Nazityskland var mästare på att manipulera befolkningen med både rasbiologi, antisemitism, astrologi, numerologi mm. Där ser man hur det gick. Man blir mörkrädd.

Lägg till kommentar