Annons

Nya kontroversiella data från NASA angående liv i rymden!

Författare: 

Publicerad

2011-03-06

Forskare vid NASA är åter i hetluften. Astrobiologen Richard B Hoover har funnit mikroorganismer i en meteorit.

Precis som i en tidigare kontroversiell artikel om livsformer som klarar sig på arsenik istället för på fosfor ( se senaste Forskning och Framsteg) så kommer även denna artikel från NASA.
Meteoriten är av en ovanlig typ, en sk. kol-chondrit. Hoover klöv meteoriten och studerade brottytan i mikroskop där han fann fossila bakterier, inte helt olika de vi har på Tellus. Artikeln publicerades i förrgår i tidskriften "Journal of Cosmology" . Forskarteamet väntar sig en het debatt och har därför öppnat ett forum för forskare att kommentera. Artikeln går het på Twitter just nu. Spännande att se var debatten slutar. De negativa inläggen handlar ju så klart om att det är bakterier från vår egen planet som tagit sig in i meteoriten genom mikrosprickor. Om man då vänder på det så är det i det närmsta omöjligt att bevisa existensen av extraterrestriskt liv på andra planeter då det i princip är omöjligt att med 100% säkerhet utesluta kontamination av jordmikrober . Hm... så länge det inte rör sig om levande ET mikrober så känner jag mej lugn.

Kommentera:

1

Dela artikeln:

Kommentarer

Det är roligt att läsa P Z Myers ("pharyngula") kommentar till resultaten i fråga, som publicerades på ett forum och inte i en riktig vetenskaplig tidskrift:

"No.

No, no, no. No no no no no no no no.

No, no.

No."

Vidare utveckling av varför han uttrycker sig så finns på hans [blogg](http://scienceblogs.com/pharyngula/2011/03/did_scientists_discover_bacte...).

Lägg till kommentar