Annons

Bild: 
iStock

Datorerna har tagit över pokerbordet

Annons

Publicerad:

2017-04-13

Datorer med artificiell intelligens är sedan tidigare bättre än mänskliga mästare i både schack och strategispelet Go. Nu är det pokerproffsens tur att kasta in handduken. Två olika spelrobotar har lyckats överlista sina mänskliga motspelare i pokerspelet Heads-up no limit Texas hold´em, där två spelare möts.

Poker är en svår utmaning eftersom spelarna endast kan se sina egna kort och för att spelet bygger på att kunna bluffa. Genom miljontals övningsrundor mot sig själv övade datorerna upp en förståelse för spelet som kan liknas vid mänsklig intuition.

Samma typ av system skulle kunna användas för att fatta komplexa beslut vid till exempel förhandlingar, där parterna har olika typ av information.

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.

1

Kommentarer

nu år det ju inte så att datorerna spelar . för ett antal är sen programmerade vissa sina datorer så dom kunde gå in och spela
klockrent. det kan man göra om man har lite mattematisk förmåga och det hända började dessa spel sidor att kolla närmare sen är det ju stopp med det..
nu mera kör man med en ny taktik det är alltså inte poker du spelar någon form av vanadin lotter det är med andra ord o intressant vad du får för kort spel bordet sitter och drar en vinnare . all typ av sannoliks beräkningar är meningslösa ..
detta är ganska intressant för spelaren har ju en form av konto och spel leverantör ser ju då vad som finns där och kan då spå på med bonusar och vinster beroende när den 25 är eller när pensionen betalas..
det intressanta är ju att svenska spel faktiskt har erkänt att man har den typ av system .
det gör ju att andra spel levratörer som inte har krav att ge pengar till något kan holla på och lalla hur länge som helst .
svenska spel kan inte det här är det ju någon annan som vill ha pengarna vd