Annons

Forskning & Framsteg söker ny chefredaktör och vd

Efter åtta år som chefredaktör och vd på tidskriften Forskning & Framsteg har Patrik Hadenius valt att gå vidare. Vi söker nu hans ersättare!

Du bör ha erfarenhet av:

  • Tidningsmakande. Forskning & Framsteg är en klassisk, tryckt tidning med prenumeranter som betalar för att få en förstklassig läsupplevelse. Vi tror att du är en skicklig och erfaren tidningsmakare som kan fortsätta utveckla Forskning & Framstegs kreativitet och lustfylldhet.
  • Digitalisering. Liksom alla mediehus står Forskning & Framsteg inför de digitala utmaningarna för att fortsätta vara relevant för både läsare och forskar-Sverige. Vi tror att du har erfarenhet av digitaliseringens kraft och nyfikenhet inför dess möjligheter.
  • Forskar-Sverige. Forskning & Framstegs framgång bygger på goda relationer med forskar-Sverige. För att göra ett bra jobb behöver du förstå forskningens processer och villkor och även ansvara för goda relationer med nuvarande och nya bidragsgivare.
  • Ledarskap. Tidningen har tio anställda och samarbetar nära med förlaget som ger ut Språktidningen, Modern Psykologi och Populär arkeologi samt har flera regelbundet anlitade underkonsulter. Att motivera och leda dem på ett bra sätt kommer vara avgörande för att Forskning & Framsteg fortsätter vara en attraktiv arbetsplats.
  • Entreprenörskap. Forskning & Framsteg behöver ständigt förnya sig och hitta nya samarbeten, projekt, affärsidéer och förbättringar. Vi tror att du tycker om att driva, utveckla och genomföra dina idéer.

Tidskriften Forskning & Framsteg är en av Sveriges främsta populärvetenskapliga tidskrifter, den har 30 000 prenumeranter och utkommer 10 gånger per år. Tidskriften grundades år 1966 och ges sedan 1979 ut av en stiftelse utan vinstsyfte. Den finansieras främst av prenumerationsintäkter, men får också bidrag från bland annat Vetenskapsrådet, Kungl. Vetenskapsakademien och Stiftelsen för strategisk forskning. Den finansiella situationen är stabil. Stiftelsen har ett samarbetsavtal med Vetenskapsmedia AB, som ger ut Språktidningen, Modern Psykologi och Populär arkeologi. Förlagen sitter på Drottninggatan i centrala Stockholm och delar både redaktionella och administrativa funktioner.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan till rekrytering@fof.se så snart som möjligt då vi gör urval löpande under processen men senast 24 oktober vill vi ha din ansökan. Vid frågor är du välkommen att ringa styrelsens ordförande Lars Anell eller nuvarande chefredaktör och vd Patrik Hadenius.

Lars Anell: 0705114606
Patrik Hadenius: 0705988455