Annons

Notiser av Anna Sandström

En robot som dansar till tonerna av Tjajkovskijs Svansjön, koreograferad av en professionell dansare, har fått omdömen som "vacker" och "gripande".
Lutningen på vagnarna i X2000 kan styras oberoende av banan, vilket gör färden mindre ryckig.
På bara några sekunder kan den nyutvecklade israeliska bombdetektorn upptäcka sprängämnet trotyl i så låg koncentration som en enda molekyl bland triljoner luft- eller vattenmolekyler.
Tidigare transistorvarianter har varit begränsade till att bara mäta den elektriska spänningen utanpå celler, men den nya sorten kan göra mätningar inuti en cell utan att skada den.
Att gå, något som de flesta människor och djur lär sig redan i späd ålder, är en svår konst för en robot, särskilt om den skadar ett ben.
Här har det bdelloida hjuldjuret precis skjutit ut huvudet för att äta – de röda prickarna är ljuskänsliga ögonliknande organ, och i det gula området sitter munnen.
De flesta ser förmodligen en tonårig kille framför sig när de tänker på en person som spelar timslånga äventyrsspel på internet.

41

41 procent av Frankrikes mobilanvändare utnyttjar telefonen som ficklampa, enligt en undersökning som de franska mobiloperatörernas branschorganisation Afom har utfört.