Annons

Mats Thorslund

Författare: 

Publicerad:

1991-03-01

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

1

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Kommentarer

Hej!

Jag går på socialhögskolans socionomutbildning och är i termin sex vilket betyder att jag ska fundera ut ett ämne att skriva min C-uppsats om.

Jag undrar om Ni känner till forskning kring utlandsfödda som tar hand om sina gamla föräldrar pga kulturella skäl. Jag vill ta reda på om människor från mellanöstern t.ex tar för givet att ta hand om sina gamla föräldrar och förväntar sig att bli omhändertagna av sina barbn-den dagen de själva blir gamla och behöver hjälp.
Eller tar man hand om sina gamla föräldrar för att landsmännen och omgivningen förväntar sig att man ska göra det? Eller tar man över huvudtaget mer (i större utsträckning) hand om sina gamla föräldrar än vanliga svenskar?
Är det frågor som kan vara intressanta att studera?, och om det nu är så att utlandsfödda- (människor från mellanöstern) tar hand om sina gamla föräldrar, vilka konsekvenser får det i ett samhälle där både mannen och kvinnan måste arbeta för att få ihop ekonomin?
Jag är så nyfiken på fenomenet, ( känner ni till studier/undersökningar som har gjorts i ämnet?). Är det ett intressant ämne att studera enligt Er?

Jag ser framemot svar från Er.
Mina varmaste hälsningar / Chinor kader; student vid stockholms universitet: Socialhögskolan

Lägg till kommentar