Annons

Bokanmälan: Gott och blandat om skriften

Publicerad:

2000-07-01
Ännu en bok om språket. Finns det något nytt att säga? Ja, uppenbarligen en hel del, för Lars Melin, språkvetare och flitig skribent i Forskning & Framsteg, har samlat allt möjligt om tecken och skriftspråk som inte skrivits läsvärt förut.

Det spretar åt alla möjliga håll, men är roligt, tankeväckande och lärorikt. Lars Melin har dessutom en mycket förtjänstfull internationell syn. Kinesiska är inte bättre än arabiska, eller tvärtom. Och vårt västerländska alfabet är inte skapelsens krona. Alla möjliga tecken har sina för- och nackdelar och dessutom sina utvecklingslinjer och historiska parenteser.

Boken kräver absolut inga förkunskaper om språk. Den är trots sitt ibland litet läroboksmässiga skrivsätt riktigt angenäm att läsa.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar