Annons

Bokanmälan: Brokig blandning ger mersmak

Funderingar kring naturens väsen.

Författare: 

Publicerad:

2001-12-01

Är det möjligt att skilja naturen från kulturen, är trädgårdsodling natur eller kultur? Är alla livsformer likvärdiga när det gäller att bevara den biologiska mångfalden, är kackerlackan lika mycket värd som guckuskon? Var går gränsen mellan det naturliga och det onaturliga, känns kloning av växter naturligt men inte kloning av djur?

I femton essäer skriver en skara forskare från ett brokigt ämnesfält om sin natursyn på ett underhållande och tänkvärt sätt. Att författarna levererar fler frågor än svar är helt i sin ordning. För genom att konfronteras med deras olika tankespår blir man som läsare inspirerad att själv fundera vidare på naturens innebörd och väsen.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar