Annons

Bokanmälan: Dunkel framtid i universum

Intressanta teorier om universums slut.

Det finns många böcker om den numera välkända forskningen kring universums födelse. Nu kommer boken som handlar om dess slut. Och på samma sätt som Big Bangteorierna är även eskatologin en blandning av solid forskning, datormodeller och rena spekulationer.

Och ju längre i framtiden man skådar, desto dunklare är bilden. Nuvarande kosmologiska data pekar mot ett universum som ska utvidgas för evigt. Men även andra möjligheter finns, som den slutliga kollapsen. Hur än denna apokalyps ser ut, evig hetta eller evig kyla, lyckas boken fånga den intresserade läsaren.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar