Annons

Nästa nummers minnen

Minnen av samtal inte så goda som vi tror.

Författare: 

Publicerad:

2002-01-01
Vad minns du av julhelgens samtal? Minns du exakt vad ni sade? I vissa fall tror du nog det, men antagligen har du fel. Forskning kring vad vi minns av samtal visar att vi tror oss om betydlig mer än vi kan.

Det är resultat som när de tillämpas visar på brister i hanteringen inom bland annat rättsväsendet. I F&F 2/02 kan du läsa om denna viktiga forskning.

Dominerande i nummer två är annars Arktis. Området norr om polcirkeln beskrivs bland annat ur valrossarnas perspektiv. Här får ni veta vad deras morrhår är bra för. Vad det är som gör rennäringen unik berättar vi också om. Frågan om ozonhålets framtid försöker vi också besvara. Dessutom publicerar vi nya rön om hur Arktis befolkades.

Visste du förresten att det finns en språkens ekologi? Eller att det i dag antagligen talas lika många språk på jorden som under stenåldern? Hur språk växer fram, utvecklas och dör i takt med samhällets utveckling beskrivs i en spännande språkvetenskaplig artikel.

Detta och mycket mer hittar du i nästa nummer av Forskning & Framsteg.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar