Annons

Medieforskare synar Bingolotto

Programmet är gammalmodigt och modernt på samma gång.

Författare: 

Publicerad:

2002-06-01
Samtidigt som Bingolotto pekar bakåt mot det tidigare public service-utbudet i svensk tv, har programmet också bidragit till förnyelse av den svenska tv-marknaden. Exempelvis har riksdag och regering anpassat lagar för tv-annonsering efter den modell som Bingolotto "smugit" in.

- Bingolotto är inte bara ett tv-program eller ett lotteri, utan det är kombinationen av dessa båda komponenter som gör det till ett oerhört komplext samhällsfenomen. Och det trots stundtals förekommande anklagelser om att det är dålig tv, säger medieforskarna Göran Bolin och Michael Forsman vid Södertörns högskola. De studerar Bingolottos framväxt i ett projekt finansierat av Riksbankens Jubileumsfond.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar