Annons

Hitlers judiska soldater

Judar var förbjudna att tjänstgöra i den tyska krigsmakten. Ändå var många inkallade och framställdes till och med som idealsoldater.

Författare: 

Publicerad:

2002-09-01
År 1940 ville Hitler utöka förbudet för judar att slåss för Tyskland till att gälla även s k halvjudar. Detta skulle dock innebära ett stort avbräck för armén vid invasionen av Frankrike. Många officerare hjälpte då soldaterna att förfalska sina rasdokument för att kunna behålla dem i sina enheter. Krigsmakten, som var i behov av manskap, var inte så intresserad av nazistiska propåer om rasrenhet.

Nazisternas tal om den ariska rasens överlägsenhet motsägs dessutom av deras egna propagandabilder. Bilden nedan av den "perfekte germanen" föreställer i själva verket en av många tyskar med judiskt påbrå. Däremot är det en långlivad skröna att Hitler själv skulle ha varit av judisk börd.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar