Annons

Bokanmälan: Medicinhistoriska anekdoter

Författare: 

Publicerad:

2002-12-01
Visste du att det var den franske forskaren Louis Pasteur som tog fram det första vaccinet mot mjältbrand? Att Che Guevara var utbildad läkare och led av astma? Eller att sångerskan Jenny Lind gjorde ett outplånligt intryck på en av världens främsta kirurger?

Författaren och läkaren Magnus Carlsson vandrar runt i det medicinhistoriska landskapet och lyfter fram ett axplock av okända livsöden och roliga anekdoter. I några av de elva kapitlen guidar han läsaren till intressanta platser - som världens genom tiderna största sjukhussal, vilken byggdes i Maltas huvudstad Valetta av Johanniterorden.

Boken är rikt illustrerad och texten är personlig och lättläst. Verket tillägnas alla de bibliotekarier världen över som tagit fram det omfattande källmaterialet, som på ett föredömligt sätt anges i slutet av varje kapitel.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar