Annons

Hjärnbruksfacit

Publicerad:

2002-12-01
Breven handlar om litteraturpriset, fysikpriset respektive ekonomipriset. Nycklarna är:Litteraturpriset:A B C D E F G H I J K L M N O P Q Ö A B C D E F G H I J K L M N O PR S T U V W X Y Z Å Ä ÖQ R S T U V W X Y Z Å ÄFysikpriset: A B C D E F G H I J K L M N O P QÖ T F V Å D K N O B E L P R I S QR S T U V W X Y Z Å Ä ÖJ M C Ä G W X Y Z A U HEkonomipriset: A B C D E F G H I J K L M N O P QÖ Ä Å Z Y X W V U T S R Q P O N MR S T U V W X Y Z Å Ä ÖL K J I H G F E D C B A De krypterade texterna kan du också läsa på www.fof.seVänstra bilden föreställer upphettad nickel. Bildens storlek är 143 x 143 kvadratnanometer och är tagen med sveptunnelmikroskop. Mittenbilden föreställer svarta pigmentceller från en afrikansk lövgroda. Högra bilden föreställer tennatomer på en kiselyta. De svarta hålen visar när en kiselatom ersätter en tennatom, och de sex omkringliggande tennatomerna höjs en smula. Samtliga bildtexter sitter alltså rätt!Vänstra och högra bilden är framställda av Thorbjörn Jemander, Ivy Razado, Göran Hansson. Mittenbilden av Tony Andersson. Samtliga forskare är verksamma vid Linköpings universitet och bilderna ingår i en utställning som numera finns på nätet. Adressen hittar du i länklistan på www.fof.se.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar