Annons

Folkbildning och förvillelse

Nu har Föreningen Vetenskap och Folkbildning utsett årets folkbildare och årets förvillare.

Författare: 

Publicerad:

2003-03-01

Olav Hammer har utsetts till Årets folkbildare 2002. Han får utmärkelsen för sina pedagogiska böcker om nyandlighetens historia och orsakerna till människors tro på pseudovetenskap. Olav Hammer är fil dr i religionshistoria och verksam vid universitetet i Amsterdam. Han medverkade i F&F 4/98 med artikeln New age: En modern folktro.

Till Årets förvillare 2002 utsågs Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet (NBV) i Örebro län och dess verksamhetschef Rosemarie Johansson. Anledningen är att NBV har ordnat pseudovetenskapliga aktiviteter. Exempelvis har man arrangerat en mässa med pseudovetenskap från new age och alternativmedicin, som homeopati och öronljus.

Till utmärkelsen Årets folkbildare hör ett penningpris på 10 000 kronor. Årets förvillare får inga pengar.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar