Annons

Bokanmälan: Bland glödlampor och kemikalier

Författare: 

Publicerad:

2003-07-01

I den stora släkt där Oliver Sacks växte upp fanns det många naturvetare att brås på.

Volfram var smeknamnet på den morbror som tillverkade glödlampor och som försåg sin systerson med kemikalier och laboratorieutrustning. Dessa saker kom till användning i ett lustfyllt experimenterande i föräldrahemmet.

Oliver Sacks, som i dag är professor i neurologi, berättar här om sin ungdoms brinnande intresse för kemi och hur detta kom att prägla hans uppväxt i 1930- och 40-talets London. Vi får följa med honom när han upptäcker den moderna kemins stora pionjärer och när han förstår omfattningen av deras upptäckter.

Han har en mycket lättillgänglig berättarstil vilket gör att man knappast behöver några förkunskaper i kemi för att förstå boken. En mycket underhållande historia som rekommenderas till alla med naturvetenskapligt intresse.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar