Annons

Vad föreställer mönstren?

Tävlingstiden slut. Här är facit.

Annons

Publicerad:

2003-09-01

Försök lista ut vad de fem bilderna föreställer och sänd sedan in din tipsrad till oss. Bland dem som har fem rätt lottar vi ut en lyxweekend för två på Grythyttans Gästgivaregård i Bergslagen. Alla som har minst fyra rätt deltar också i utlottningen av fina böcker, armbandsur och kikare.

Sänd in din tipsrad senast den 29 september 2003. Endast en tipsrad per person. Resultatet redovisas i ett kommande nummer av tidskriften och på vår webbplats.
Lycka till!

(En bild som finns i papperstidningen och tidigare var med i tävlingen här på nätet, har utgått på grund av ett fel i svarsalternativen. Läs mer här.)

Vårta på vårtsvin
Tarmbakterier
Varm källa i Yellowstone
Ingång till rede för sandmask
Vulkan på Mars

Oväder i molntäcket på Venus
Spår efter slipmaskin på propeller
Insidan av tolvfingertarmen
Gravitationsvågor från en supernova
Sanddyner i Sahara

Vit choklad
Icke-trähaltigt papper
Snöfält på is utanför Antarktis
Kiselytan på ett datachips
Frystorkat pudersocker

Borås
Skellefteå
Linköping
Örebro
Uppsala

Solfläck
Kokande svavel
Födelsemärke med melanom
Sodasjö i Tanzania
Nickelförorening i guld

Fel bild

En bild som finns i papperstidningen och tidigare var med i tävlingen här på nätet, utgick på grund av ett fel i svarsalternativen.

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.