Annons

Bokanmälan: Allt om nordiska växter

Författare: 

Publicerad:

2003-12-01

När Nordiska floran kom ut 1992 blev den snabbt ett standardverk, lika uppskattad bland amatörer som fackbotanister. Nu har det kommit en rejält reviderad upplaga. Den nya nordiska floran har utökats med 800 arter och omfattar också Svalbards kärlväxter. En annan nyhet är gamla torpväxter och andra halvvilda trädgårdsväxter. Dessutom ingår en rad mer eller mindre exotiska kulturväxter som inte hör hemma i vår vilda flora, men som ändå kan dyka upp på exempelvis soptippar eller runt fågelbord. Växternas latinska namn följer den allra senaste nomenklaturen. Utbredningskartorna har också justerats.

Boken är resultatet av ett samarbete som har pågått i 25 år mellan Bo Mossberg och Lennart Stenberg. Bo Mossberg är en av våra främsta botaniska illustratörer genom tiderna. Lennart Stenberg är intendent i nordisk botanik vid Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Han beskriver växternas biologi i kortfattade men informativa texter.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)