Annons

Var tolfte i partiet

Kinas kommunistiska parti har i år fått 700 000 universitetsstuderande som nya medlemmar, vilket innebär att 8 procent av landets studenter nu är medlemmar i KKP, en rekordsiffra att jämföra med knappt 1 procent i början av 1990-talet.

Författare: 

Publicerad:

2004-01-01

Att bli medlem tar två år och inbegriper nomineringsförfarande, uppsatsförfattande och intervjuer. På vissa campus har över 90 procent ansökt om medlemskap."Det underlättar för en students utveckling att vara med i partiet, särskilt för en karriär i offentlig sektor", säger Teng Jimeng vid Pekings universitet för utrikes studier till The Chronicle of Higher Education.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar