Annons

Strålande grön plast

Nu är forskningen ett steg närmare datorskärmar av ren plast.

Rött, grönt och blått är tre viktiga färger för displayer, eftersom i princip alla andra färger kan visas om man har dessa tre. Om man kunde framställa plast som lyser med dessa tre färger, skulle man kunna tillverka billiga och flexibla skärmar.

Rött och blått har man redan klarat av, men grönt är betydligt svårare eftersom det är en färg som består av flera olika våglängder. Nu har dock forskare vid University of California, Los Angeles, lyckats framställa en polymer som skiner med ren grön färg när den matas med elektricitet.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar