Annons

Bokanmälan: Bakterien - bättre än sitt rykte

Bakterier har oförtjänt dåligt rykte hos allmänheten. Och visst finns det lömska bakterier som orsakar sjukdom och ställer till med besvär på annat sätt. Men de flesta bakterier och mikrosvampar är harmlösa, ibland till och med nyttiga.

Författare: 

Publicerad:

2004-12-01

Visste du att snälla streptokocker ingår i den cocktail av bakterier som omvandlar mjölk till filmjölk, att bakterier kan lägga sig och sova i hundratals år och att även det bästa dricksvatten innehåller levande bakterier?

Denna lilla, behändiga bilderbok bjuder på 28 exempel från bakteriernas och mikrobernas värld. De behandlas uppslag för uppslag och består av en kort och lättillgänglig text och en illustration i form av ett fotografi.

Karsten Pedersen är professor i mikrobiologi och välkänd för Forskning & Framstegs läsare. Senast medverkade han med en artikel om livet i den starkt förorenade floden Rio Tinto i Spanien.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar