Annons

Ginseng ger inte bättre minne

Naturläkemedel påverkar inte kognitiva funktioner som uppmärksamhet och minne.

Ett stort och internationellt uppmärksammat forskningsprojekt om människans minne bedrivs gemensamt av Stockholms och Umeå universitet. I en delstudie jämfördes 126 försökspersoner som använder Ginseng och Gingko Biloba med en lika stor kontrollgrupp.

Ingen som helst skillnad mellan gruppernas uppmärksamhet och minnesförmåga kunde upptäckas, rapporteras tidskriften Forskning & medicin, utgiven av Vetenskapsrådet.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

2

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Kommentarer

Det finns många naturläkemedel av detta slag som man får ta med en nypa salt. Många som detta men även exempelvis rysk rot och renhorn är historiskt av ett slag som är mer pseudoläkemedel än bevisat effektiva. Det är tron som fått dessa populära enligt mig. Tro på något som ska vara lösningen när inget annat hjälper. Men som sagt tron kan försätta berg. Därför har säkert många upplevt en effekt av ginseng just genom psudoeffekten (psykologisk effekt) och denna effekt är inte att förakta.

Den ginseng jag äter är gjord av Placebo Products och den funkar fantastiskt bra!Jag kan inte minnas att jag glömt nåt alls sen jag började med denna.

Lägg till kommentar