Annons

Huygens har landat

Rymdsonden visar färgen.

Författare: 

Publicerad:

2005-01-01
Bilden kommer från rymdsonden Huygens, som landade på Saturnus måne Titan i fredags. Bilden är tagen precis innan sonden landar och visar små stenar eller isklumpar. Ytan är mörkare än väntat och består av vatten och koldioxidis.Efter en sju år lång färd tillsammans med Cassini gick sonden Huygens i fredags in i atmosfären till Titan, Saturnus störstamåne, och landade på dess yta. Det europeiska kontrollcentret i Tyskland kunde ta del av de första observationerna på fredagseftermiddagen. Det är första gången som människan lyckas landa en sond på en främmande värld i det yttresolsystemet.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar