Annons

Indiens Atlantis steg upp ur havet

Lejonfigurerna sköljdes fram av tsunamin annandag jul 2004.

Författare: 

Publicerad:

2005-06-01

De dök upp ur sand och hav drygt sex mil söder om Chennai, på Indiens sydöstra kust i närheten av det berömda Mahablipuramtemplet från 600-talet. Statyerna är cirka två meter höga och huggna i samma stil som det närbelägna templet.

Arkeologerna tror att figurerna är fragment av en 1 200 år gammal hamnstad som begravdes i havet för flera hundra år sedan. Redan år 2002 fann en dykarexpedition spår av en stad på havsbottnen precis utanför kusten där det nya fyndet sköljdes fram. Man förmodar att ett Indiens Atlantis till stor del fortfarande ligger begravt i sanden på havsbottnen.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar