Annons

Möte för tidsresenärer

Om man ska ordna ett möte för tidsresenärer, behöver man bara göra det en gång. Åtminstone om man annonserar rätt.

Annons

Så tänkte i alla fall Amal Dorai, student vid Massachusetts Institute of Technology i USA, och ordnade ett möte för folk från framtiden. Han lyckades också få det omnämnt i flera stora rikstäckande amerikanska medier, så att tidsresenärerna inte skulle missa tillfället.

Över 400 nutidsmänniskor närvarade, men ingen från framtiden gav sig till känna.

- Vi borde andas ut, säger David Batchelor, fysiker vid Nasa, till tidskriften Wired.

Att ingen dök upp betyder sannolikt att tidsresor inte är möjliga och att vi är skyddade från det kaos som skulle uppstå om någon kom tillbaka från framtiden och ändrade något.

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.

1

Kommentarer

Även om tidsresor skulle vara möjligt så säger energiprincipen att att en kropp = massa = energi inte kan finnas på mer än ett ställe samtidigt. Man kan rimligen inte komma tillbaka i tiden i fysisk form då massan/energin hela tiden funnits/finns sedan Big Bang. Möjligen skulle man kanske kunna resa frammåt i tiden, och då utan återvändo! Men detta kanske också strider mot energiprincipen? Massa-energi-ekvivalensen måste ju tillämpas allmänt.