Annons

Bokanmälan: Klimatfrågor på flera nivåer

Sol, regn, blåst, moln, snö - många är de väderfenomen som drabbar Sverige.

Men hur uppstår de och hur hänger det ihop? Här är boken som på nästan varje uppslag binder samman text, kartor, vackra bilder med grafik som förklarar sammanhangen. Pär Holmgren är en känd väderprofil från tv-rutan. Onödigt ängslig var han, visade det sig, för sitt utseende med jeans och långt hår i tider när budbäraren är viktigare än budskapet i mediet.

Men Pär Holmgren är noga med att framhäva tv-meteorologernas professionalitet som är unik i medievärlden. Här har han slagit sig samman med Naturvårdsverkets klimatexpert för att även diskutera frågorna kring väderfenomenen på mycket längre sikt och utreda begreppen som handlar om ett av de största hoten för vår överlevnad här på jorden - den globala uppvärmningen.

Fin bok för väderbitna som är nominerad till Augustpriset 2006.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar