Annons

Bokanmälan: Med glöd och geist

När Fredrik Sjöberg skrev sin senaste artikel i Forskning & Framsteg (6/03) presenterades han som biolog och författare.

Författare: 

Publicerad:

2006-12-01

Men den mest träffande benämningen vore nog essäist. I två böcker, Flugfällan från 2004 och årets Flyktkonsten, kombinerar han högst konkreta utgångspunkter, blomflugor respektive en landskapsmålning, med halsbrytande associationer och manér som liknar en deckare - sökandet efter någons mer eller mindre kalla spår.

Historien börjar på en Bukowskiauktion i Stockholm, dröjer vid en i huvudsak framgångsrik men ändå högst omväxlande konstnärskarriär i USA och avrundas med komplicerade familjeförhållanden i Södertälje. Detta är originellt, spännande, personligt och utlämnande. En pärla till bok att inte hasta igenom.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar