Annons

Utflugna allt senare

I storstäderna bor unga kvar hos föräldrarna allt längre.

Författare: 

Publicerad:

2007-01-01

Var fjärde manlig 25-åring som växt upp i Stockholm har inte flyttat hemifrån än. Och var sjätte 25-årig Stockholmskvinna bor kvar i föräldrahemmet. Även om kvinnorna alltså flyttar hemifrån tidigare än männen, är trenden att män flyttar allt tidigare och kvinnor allt senare.

Den stora skillnaden i dag finns mellan storstad och glesbygd, och där ökar olikheterna. I städerna är bostadsmarknaden hårdare, och allt fler läser vidare på högskolor i hemorten och bor kvar hemma. Sett över hela landet bor 10 procent av kvinnorna och 16 procent av männen fortfarande kvar i föräldrahemmet vid 25 års ålder.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar