Annons

IT-stöd ger bättre vård

Förbättrad vårdkvalitet och större arbetstillfredsställelse med IT-stöd.

Stöd av informationsteknik i vården av personer med demens kan skapa både förbättringar för personalen i det dagliga arbetet och trygghet för de boende. Det framkommer i en doktorsavhandling vid Uppsala universitet.

IT-stödet som studerats vid ett boende var bland annat passivt passagelarm i förbindelsegångar och trädgårdar, fallsensorer, rörelsesensorer, webbsida för boendet, tillgång till internet för all personal samt e-post för kommunikation inom personalgruppen och mellan närstående och personalen.

- Enligt vårdpersonalen höjde IT-stödet inte bara vårdkvaliteten, det bidrar också till personalens personliga utveckling och minskade arbetsbelastningen, säger Maria Engström vid Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap, Uppsala universitet.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar