Annons

Återkoppling: Nazisymbolen byts ut

Publicerad:

2009-05-20

Bildsymboler för många fler är ett projekt vars mål är att skapa en ny svensk standard för bildsymboler i samhället. Trettiosju symboler är på förslag, varav elva avser tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar. Dessa testas nu för förståelse samt genomgår granskning av expertis.

Reaktioner från dem som förknippat symbolförslaget för vårdcentral med nazi-Tysklands flygvapen har bidragit till att vi har utvecklat ett nytt symbolförslag för vårdcentral.

Symbolerna kommer att ingå i en ny standard som presenteras våren 2008 (kan köpas hos SIS Förlag). Information om standardiseringsarbetet finns på www.hi.se, där man redan nu kan se de fyra bidrag som nominerades liksom det vinnande bidraget. Tävlingsbidragen omfattade sju symboler, och första pris var att få uppdraget att utforma förslag till de resterande trettio symbolerna.

Annica Nordegren
Hjälpmedelsinstitutet

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar