Annons

Bokanmälan: Randig tandkräm och pruttens fysiologi

Vetenskapsjournalisten Håkan Borgström tar upp ett antal frågor ur vardagen, som varför hår ser så olika ut eller hur tandkräm kan vara randig.

Författare: 

Publicerad:

2008-03-01

Det som skiljer boken från andra hur-funkar-det-böcker är att den inte innehåller en stor mängd frågor med snabba svar, utan tio valda frågor som besvaras i var sitt kort kapitel. Det ger plats för intressant kringinformation och historik, men minskar förstås också antalet frågor som får svar. De 70 sidorna tar slut rätt kvickt, och även om det finns länkar för vidare läsning kunde antalet frågor gärna ha fått vara dubbelt så stort.

Boken förvaltar läsarens nyfikenhet väl, och trots att svaren är ambitiösa är språket enkelt och passar från mellanstadiet till professorsstolen - med betoning på det förra. Som helhet lämpar sig boken bra i ett klassrum eller som present till vetgiriga unga.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
11 nummer 859 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)