Annons

Så var svaret i julkalendern

I Forskning & Framstegs julkalender gällde det liksom tidigare år att lista ut ett mångfasetterat ord.

Publicerad:

2008-03-01

Under december presenterades en ny ledtråd varje dag till och med julafton, och den som först - på självaste Nobeldagen - listade ut det rätta svaret var Per Frisell i Nyköping, som vinner en iPod.

Totalt var 428 personer med och gissade, varav 213 förr eller senare hittade det korrekta svaret "så". Tjugo av dessa - de sexton som svarat rätt närmast efter Per Frisell och fyra som lottats fram bland dem som avgivit korrekt svar - vinner Mattias Klums bok Svenska marker, en resa bland fridlysta växter eller en t-tröja från Forskning & Framsteg.

Vinnarna är:

Henry Aguinaga, Bandhagen; Marianne Alexanderson, Mellerud; Maria Arvidsson, Göteborg; Lars-Ove Börjesson, Borlänge; Finn Christensen, Skepplanda; Katarina Christensen, Skepplanda; Annika Eklund-Grönberg, Tyresö; Anders Hedin, Motala; Jaakko Hurri, Falun; Lena Jacobsson, Umeå; Gunvor Larsson, Sävedalen; Sten Larsson, Göteborg; Kjell Lorentzon, Visby; Karna Nilsson, Hörby; Olle Penttinen, Borås; Margareta Spåmans Öst, Borlänge; Helen Starbring, Lomma; Claes Stymne, Skövde; Mikael Sylvander, Malmö samt Lisa Öhman Börjesson, Borås.

På fof.se/julkalender finns alla ledtrådar och förklaringarna till dem.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar