Annons

Bokanmälan: Molnens budskap

Författare: 

Publicerad:

2008-10-01

Tänk vad trist det vore med klar himmel jämt! Det är molnen som ger dagarna liv; vädret avspeglas i de växlande formationerna, och för en duktig spanare kan tecknen på himlen berätta både om var molnen kommer ifrån och vad för väder de bär med sig.

Ett steg mot att lära sig tyda molnens budskap är den här vackra boken, rik på foton, teckningar och förklarande text. Med varmare klimat följer mer nederbörd, i Sverige kommer det nog att regna mer - både för att mer fukt ryms i den varmare luftmassan och för att molnen kan avge mer vatten. Snö lär det knappast bli så vi sägs gå mot en mörkare ålder, åtminstone vintertid. Men desto mer moln lär det bli.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar