Annons

Bokanmälan: Den förste globetrottern

Författare: 

Publicerad:

2008-12-01

Den grekiske historikern, geografen och etnografen Herodotos levde på 400-talet f.Kr. Hans Historia var ett slags världsbeskrivning. Han själv reste runt och iakttog, frågade, resonerade. Han begav sig till bergen i Kaukasus, seglade uppför Nilen, tog sig genom främre Asiens öknar - allt i jakt på kunskap om sina medmänniskor.

Den lärde professorn i grekiska, Sture Linnér, tar mig vid handen och leder mig vidare genom den antika världens geografiska föreställningar och världsbild. På ett personligt och sympatiskt sätt lockar han mig nu vidare - till att läsa Herodotos egen Historia, som nyligen har kommit ut i pocket.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar