Annons

Barnvagn på pakethållaren

Annons

Publicerad:

2009-01-01

Om man vill skjutsa små barn på cykel finns cykelsitsar att använda - men vad gör man när cykeln har parkerats?

Svaret heter Bike Stroller, åtminstone om man ska tro Lycke von Schantz, nyutexaminerad industridesigner vid Lunds tekniska högskola. Hon har tagit fram en cykelsits som med ett par handgrepp förvandlas till en enkel barnvagn.

- Det svåraste var att uppfylla EU:s säkerhetskrav och ändå få en produkt som är intressant utseendemässigt. När det handlar om trafik och barn är säkerhet nummer ett, säger Lycke von Schantz.

Under barnvagnen finns en korg, som också kan användas som cykelkorg. Än så länge finns uppfinningen dock inte att köpa.

- Jag har fått några samtal från intressenter, så vi får se vad som händer.

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.

2

Kommentarer

Det skulle närmast vara ett hån mot alla miljömedvetna småbarnsföräldrar om inte denna lysande idé kommer ut i produktion./CF

Fiffig idé, men tyvärr ser den ut att bara kunna vara vänd framåt. Vilket inte är så bra för kommunikationen och säkerheten. Nästa modell kanske!