Annons

Bokanmälan: Astronomi för lärare och deras unga adepter

Två böcker som har ungefär samma publik i sikte: unga ända ner till 10–12 årsåldern som vill veta allt om rymden. Mulle Meck vänder sig direkt till barnen med teckningar, foton och rutor där professor Wilma von Winkelhock får svara på frågor och ge fördjupande kommentarer. Till skillnad från Mulle Mecks lekfulla ton är Helen Rundgrens mer rakt på sak - hennes bok är egentligen en länk mellan de nyfikna barnen och deras lärare. Får läraren tillräckligt med kunskap ska hon eller han kunna föra den vidare och kunna entusiasmera sina unga elever. Och då kanske de sträcker sig själva efter Mulle Meck och andra astronomiböcker. Det verkar inte så svårt att falla för rymdens hisnande perspektiv.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar