Annons

Bokanmälan: Ingen lyckas ensam

Kanadensaren Malcolm Gladwell är en av världens mest framgångsrika populärvetenskapliga författare. Passande nog handlar hans nya bok Outliers om just framgång.

Författare: 

Publicerad:

2009-04-01

I den nya boken försöker Gladwell ta kol på myten om the self made man, individen som lyckas på grund av sina unika personliga egenskaper. Han menar att samhället och slumpen spelar större roll än vad den gängse framgångssagan vill medge.

Det är förstås ingen ny tanke. Malcolm Gladwell lyckas ändå hamra in sin poäng på ett läsvärt sätt, bland annat med hjälp av statistik som visar att en stor andel av alla framgångsrika hockeyspelare i Kanada är födda i början av året. Eftersom de är mer utvecklade än sina lagkamrater blir de uttagna till elitprogram, vilket med tiden leder till framgång.

Boken levererar ingen ny världsbild. Men den är spänstigt skriven och full av kul sociologisk forskning. Försäljningssiffrorna för hans tidigare böcker visar att detta är ett säkert recept på framgång.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar