Annons
På jakt efter Alan Turing

Bokanmälan: På jakt efter Alan Turing

Författare: 

Publicerad:

2009-04-19

Denna bok ger en ovanlig beskrivning av matematikern och logikern Alan Turing. Vi får följa den fiktiva polisen Leonard Corell som utreder professorns självmord. Allteftersom pusselbitarna faller på plats framträder en bild av en excentrisk och genialisk människa, som var både utstött och hjälteförklarad.

I historien skymtar delar av Turings tankar och resonemang, men det är svårt att klassa boken som populärvetenskap. Den är snarare en blandning av detektivroman och biografi, där det senare är det som gör boken värd att läsa. Detektivhandlingen känns nämligen schablonmässig efter ett tag, medan David Lagercrantz lagt betydligt mer möda på att framställa Turing på ett korrekt sätt.

För den som inte känner till Alan Turing är detta en utmärkt bok för att bli nyfiken på både honom och hans verk.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
11 nummer 859 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)