Annons
Annons

Bråttom för kommuner att höja skatten

Publicerad:

2009-06-08

Skattehöjningar som äger rum mer än ett år före ett val leder inte till tappade väljare för den styrande majoriteten i en kommun. Det skriver Erik Lakomaa i sin doktorsavhandling i ekonomisk psykologi vid Handelshögskolan i Stockholm. Med andra ord har Sveriges kommuner bara sommaren på sig att höja skatterna om de inte vill stöta sig med väljarna inför valet i september 2010.

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.

Anmäl dig till vårt kostnadsfria veckobrev med ett urval av de senaste nyheterna.

.