Annons

Homo floresiensis var egen art

De 19 000 år gamla benen som hittades på ön Flores i Indonesien härstammar troligen från en egen människoart, visar två nya studier. Forskare har undersökt fotben och sett att även om Homo floresiensis kunde ta sig fram på två ben, kunde hon inte springa som vi. En annan forskargrupp har studerat hur flod­hästar som isolerats på en ö krympt i storlek över tid och anser att detsamma kunnat ske med en människoart. Studierna presenteras i Nature.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar