Annons

Återkoppling: Politiskt korrekt rubriksättning?

Författare: 

Publicerad:

2009-11-19

I Resmo på Öland bodde representanter för trattbägarkulturen och i Köpingsvik fem mil därifrån representanter för den gropkeramiska kulturen. De levde parallellt med varandra under kanske tusen år. Sett ur hela Ölands perspektiv var det mångkultur – på ön fanns minst två kulturer samtidigt.

Men ur byperspektiv var de separerade. Det var ju inte en by med flera kulturer. Artikelrubriken kunde alltså lika gärna ha varit Segregerat boende redan på stenåldern. Artikeln är intressant nog i sig själv, och F&F hade inte behövt falla i fällan att försöka locka läsare genom referenser till orelaterade företeelser i nutiden.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar