Annons

Kommunikation med blotta tanken

Tankeöverföring. Forskaren Chris James, t.v., demonstrerar hur datorer omvandlar och skickar informationen över internet.

Bild: 
University Of Southampton

Kommunikation med blotta tanken

Det går att fånga upp signaler i en persons hjärna och överföra dem till en annan hjärna, visar brittiska forskare.

Annons

Patienter som lider av så kallat locked-in syndrom, där de viljestyrda musklerna är helt förlamade, saknar i dag all möjlighet att uttrycka sig.

Nu har forskare vid University of Southampton fått två hjärnor att kommunicera med varandra genom att bara tänka.

Försöken bygger på datorprogram som kan analysera hjärnans nervsignaler och översätta dem till kommandon. Tekniken gör det i dag möjligt att styra teknisk apparatur, som datorer och robotar, eller röra sig i en virtuell verklighet bara med tankekraft.

De brittiska forskarna har nu tagit tekniken ett steg längre och utvecklat ett program för direktkommunikation mellan två hjärnor. Med datorernas hjälp kan signaler i en persons hjärna fångas upp och överföras till en annan persons hjärna.

Än så länge handlar det om att överföra tankar som symboliserar ettor och nollor, men enligt forskarna kan den här typen av tankeöverföring i framtiden komma att användas både inom sjukvården och i utvecklingen av dataspel.

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.

5

Kommentarer

Det vet hela min familj sedan länge, och utan hjälp av datorn. Vi kommunicerar telepatiskt oavsett vad vi befinner oss, och på nolltid, speciellt om nån fara finns för någon utav oss.

De händer att det räcker med att nån i familjen känner sig ledsen, så ringer telefon och nån frågar Är du ledsen?

Förklaringar detta mina helt vetenskapliga svenskar?

Min förklaring.

Individen består av olika kropp som är beroende av varandra. En utav kroppen består av, en för vetenskapen okänd energi eller av en svag electrisk felt som är INTELLIGENT oberoende av organisk support, och det fortsätter att existerar utanför kroppen. En mycket nära varandra familj (utan snuskigheterna) delar detta energi, vilket gör det möjligt att kommunicationen med varandra är lättare än i vanliga fall, och UTAN ORD.

Borde seriösa vetenskapmän/kvinnor forska i detta? Det borde man.

I min uppfattning, om vi lär oss att komunicerar "med själen", som det heter i vanligt språk, det skulle förlätta en hel del för politikerna, säkerhet och polisen. Även för investerare, lärare och medicinfolk.

Politikerna skulle sluta med att plåga folk med ständiga nya regler, nya lagar, ny byråkrati.

Säkerheten för landet skulle vara lättare att kontrollera och billligare.

Investerarna skulle satsa på kloka produkter med respekt för jorden.

Lärarna skulle sluta korvstoppa eleverna/studerna med kunskap somn är helt föråldrade.

Medicin för folket skulle kosta mindre.

GOTT NYTT ÅR OCH TROR PÅ "KRAFTEN"

Möjligheterna till framtida kommunikationer via "tankekänslor" är rätt logiska tycker jag, eftersom tänkandet i sig fungerar genom elektriska impulser i hjärnan. Med hjälp av högeffektiv nanoteknik inplanterad i hjärnan kan det bli möjligt att uppfånga och koncentrera de extremt svaga elektriska impulserna som våra tankar utsänder.

Tankemeddelanden och tankeresor borde vara framtidens melodi både lokalt här i vår biosfär och även vid interplanetariska färder. Transporter av fysiska kroppar kors och tvärs i rymden verkar naivt.

Kan det vara så att de parapsykologiska upplevelserna på olika sätt är effekter av vissa människors förmåga att till viss grad kunna uppfånga dessa mikrosignaler? Det handlar dock än så länge om rätt fragmentariska bitar av "tankespår" som har tagits emot. Vi behöver nog enormt mycket starkare mottagare än våra hjärnor.

Ha ha ha ha . FoF verkar numera vara alla "rävenslyckares" himmel. Härlig ironi.

I believe that Ricardo has not any idea who is Carlos Medina Rebolledo. He was my professor at Nicaragua University when I studied Journalism. I have followed his articles in different papers El mundo, magazine Tiempo and other from Spain, and hundred of Latinamerican papers. Write down his name on Google or similar to found out.

I hope I did understand this debate in Swedish language my Swedish girlfriend translated to me.

Regards

Ricky

Jag skulle verkligen uppskatta om någon kunde förklara för mig vad artikelns sista stycke betyder:

"Än så länge handlar det om att överföra tankar som symboliserar ettor och nollor, men enligt forskarna kan den här typen av tankeöverföring i framtiden komma att användas både inom sjukvården och i utvecklingen av dataspel."

Säger man att det handlar om diskreta signaler (1 och 0) än så länge? Och att man skulle kunna tänkas överföra kontinuerliga signaler?

Överför man signaler från en del av hjärna i en person till en motsvarande del av hjärna i en annan person? Hur vet man att man överför dessa signaler till rätt ställe?

När det gäller fenomenet att personer som står väldigt nära varandra delar samma känslor och tankar och kan även gissa sig framgångsrikt till vad en nära människa känner just nu går enklare att förklara genom internalisering av varandras beteenden och att man har lätt att identifiera sig med varandra. Denna "telepati" är förklarad som en slags "fine tuning" till varandra.

De elektromagnetiska fenomen som man observerar i hjärnan har väldigt kort räckvidd, och de räcker inte till någon ”telepati”.
Även om vissa människor är kapabla av att "läsa varandras tankar" för de delar samma tankegångar -så finns det en väldigt stark anledning varför forskare vill veta exakt hur hjärnan fungerar när vi tänker och hur man kan använda tanke för att styra en dator, exempelvis.