Annons

Lättaste och tyngsta arvsmassan

Att flyga med övervikt är särskilt känsligt om man är kolibri. I jakten på lätt bagage visar sig nu kolibrier ha den lättaste arvsmassan av alla fåglar, däggdjur och reptiler som hittills studerats. Genomsnittsvikten för genomet hos 37 undersökta arter av kolibri är 1,03 pikogram (miljondels miljondels gram). Människans genom väger 3,5 pikogram. Vissa arter av salamandrar har en arvsmassa som väger över 100 pikogram.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar