Annons
Banta med din hjärna

Bokanmälan: Banta med din hjärna

Författare: 

Publicerad:

2010-02-08

Helt plötsligt blir det vår igen och stranden hägrar. Men om du försöker snabbanta genom att drastiskt minska på kalorierna signalerar det "svält" till hjärnan som skruvar ner förbränningen, och du blir hungrig, sur och inte ett dugg smalare. Att skippa fett och lassa in kolhydrater är en annan bra metod att gå upp i vikt, eftersom dessa inte ger samma mättnad som fett gör, utan tvärtom kan göra dig sugen att äta mer.

Hjärnforskaren Martin Ingvar och medicinjournalisten Gunilla Eldh har skrivit en läsvärd bok om hur man genom att begripa hur hjärnans belöningssystem fungerar kan nå – och hålla – en lagom vikt. Visst handlar det om att äta klokt och bli mätt, men också om att sätta in ätandet i ett större sammanhang där goda vanor som bra sömn, mer motion och minskad stress är viktiga komponenter.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar