Annons

Medelålders kvinnor inbitna onlinespelare

Annons

Publicerad:

2010-03-22

De flesta ser förmodligen en tonårig kille framför sig när de tänker på en person som spelar timslånga äventyrsspel på internet. Men nu publiceras en studie i Journal of Communication som nyanserar bilden.

Amerikanska forskare har studerat personer som spelar EverQuest II. Det är ett så kallat MMO-spel (massively multiplayer online) där tusentals personer är inloggade och spelar tillsammans i en virtuell, Tolkien-liknande värld.

7 000 personer ingick i studien, varav 1 400 var kvinnor. Medelåldern var så hög som 31 år.

Det visade sig att kvinnorna i studien i genomsnitt spelade fyra timmar mer per vecka än männen, 29 respektive 25 timmar, och att speltiden ökade med åldern.

Alla underskattade sin tid. Kvinnorna spelade i genomsnitt 3 timmar mer än de uppgav, och männen underskattade sin speltid med i genomsnitt 1 timme.

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.