Annons

Kunskapsresa till Madagaskar

Reseannons: Kunskapsresa till Madagaskar

Rundresa bland unika djur i en smältdegel av kulturer, 15 okt–1 nov 2010.

Annons

Den 15 oktober – 1 november 2010 ordnar Forskning & Framsteg en natur- och kulturresa till Madagaskar. Ön är mest känd för lemurerna – en familj halvapor med drygt femton arter – men de flesta lokala kameleonter, fåglar och växter finns också bara här.

Vi besöker flera nationalparker med allt från halvöken och torra kanjonlandskap till frodiga regnskogar. Vi färdas både i höglandet och vid kusten, och vi kommer nära kulturen med dess fascinerande sedvänjor. Madagaskar är en smältdegel av människor med indonesiskt, afrikanskt, franskt och arabiskt påbrå. I resan ingår också några dagar på strandhotell vid havet.

Vi reser i slutet av torrperioden, då fåglarna och de andra djuren är som mest aktiva. Vi bor i allt från enkla stugor till bra hotell vid de reservat vi ska besöka. Färdledare är biologen Hasse Berglund, som har lett flera expeditioner till Madagaskar. Deltagarantal: Minst 12, högst 16.

Mer information: Håkan Tranér, Äventyrsresor, tel 08-55 60 69 08, www.aventyrsresor.se/mah

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.

4

Kommentarer

Hej.
Jag gillar naturen och detta låter väldigt intressant. Det står dock inget om priser, då jag är student kan pengar vara ett problem. Jag skulle gärna vilja veta hur mycket det skulle gå på att följa med på denna resa.

MVH Niklas.

Ovanligt att så tydligt kombinera natur och kultur. Men känner jag F&F rätt blir det nog mest natur, som tur är.

Hur var resan? Vad såg ni? Vem var färdledare?Kommer ett reserepotage?