Annons
Väl avvägt om plågsamma händelser

Bokanmälan: Väl avvägt om plågsamma händelser

Författare: 

Publicerad:

2010-03-23

Detta är tveklöst en av 2009 års absolut bästa fackböcker, inte för att den skildrar spännande händelser (vilket den verkligen gör) utan för att den förmedlar djup insikt om hur människor fungerar och vad de är kapabla till. Radio- och tv-journalisten Elisabeth Åsbrink vrider och vänder på sambanden mellan teaterpjäsen Sju tre av Lars Norén och morden i Malexander. Hon närmar sig det smärtfyllda ämnet med genuin nyfikenhet och stor respekt för alla inblandade. Hennes välskrivna och dramaturgiskt väl upplagda berättelse visar hur goda intentioner, idolisering och naivitet kan följas av katastrof och död.

Den som börjat läsa har svårt att sluta, och det lågmälda tonfallet gör det lättare att ta till sig det svåra. Åsbrink blandar då och nu osökt och utsökt, och hennes sätt att skapa en sammanhängande väv känns tillförlitligt. Helt naturligt att boken var Augustnominerad i höstas.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar