Annons

Var tolfte gravid röker

Författare: 

Publicerad:

2010-03-23

Rökning är en av de allra viktigaste riskfaktorerna under graviditet. Den ökar risken för dålig fostertillväxt, för att moderkakan lossnar, fostret växer sämre och att barnet föds för tidigt eller blir dödfött.

I början av 1980-talet rökte drygt 30 procent av de gravida kvinnorna i Sverige. Denna andel har minskat kraftigt, till 8 procent i dag – vilket ändå innebär att två barn i varje skolklass kommer att ha haft en mamma som rökte under graviditeten.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar